Uitvaartverzorging Medemblik
 06-12116652  of  06-51931364                                                                                                                                                             

Daniëlle Agtereek

Mijn naam is Daniëlle Agtereek. Ik woon samen met mijn zoon Tijn in Medemblik. Sinds 2014 ben ik mede-eigenaar van Uitvaartverzorging Medemblik.

Samen met mijn zussen groeide ik op in Medemblik. Doordat mijn ouders beiden binnen de uitvaartzorg werkten en uiteindelijk hun eigen uitvaartonderneming oprichten raakte ik bekend met het beroep ‘uitvaartverzorger’. Als jonge vrouw begreep ik niet zo goed wat ik van dat beroep moest denken. 

Mijn vader overleed ruim een jaar na de oprichting van Uitvaartverzorging Medemblik en mijn moeder zette de onderneming alleen voort. Ik raakte wat meer betrokken bij de onderneming, hielp met administratie en voerde gesprekken met mijn moeder over haar werk. Langzaam begon de interesse te groeien en in 2002 besloot ik met de opleiding uitvaartondernemer te beginnen, zoals mijn vader een jaar voor zijn overlijden had geopperd.

Na het behalen van mijn diploma werd ik aangenomen bij een particuliere uitvaartonderneming in Hoorn. In de daaropvolgende jaren leerde ik als overledene- verzorgster en chauffeuse ontzettend veel over de dood, verdriet en de begeleiding van nabestaanden. Heftige, mooie en moeilijke ervaringen wisselden elkaar in snel tempo op en ondanks dat ik heel erg van mijn werk hield besloot ik in 2010 een ‘pauze’ in te lassen.

Deze pauze bracht rust en regelmaat in mijn leven maar toch begon ik mijn vak te missen.

In 2014 ben ik mede-eigenaar geworden van Uitvaartverzorging Medemblik en leerde van mijn moeder het vak uitvaartleider in te vullen. De kenmerken van Uitvaartverzorging Medemblik, welke door mijn ouders zijn vormgegeven, voelden direct goed. 

Rust brengen bij mensen die in een zware emotionele situatie zijn beland, luisteren naar mensen en daaruit hun wensen en behoeften filteren en hen tegelijkertijd in praktische zin bijstaan, zijn belangrijke kenmerken en punten die ik nabestaanden kan bieden. De gesprekken met mijn ouders over het vak, en mijn eigen ervaringen met verlies van dierbaren maken dat ik samen met mijn moeder op heel eigen, en persoonlijke wijze invulling kan geven aan ons werk.